eng
Tagasi
  • eng
  • 2019 – “Multiversum” ArtDepoos

    Kostüüminäitus „Multiversum“ toimus Tallinnas ArtDepoo galeriis 02.10.2019 kuni 30.10.2019.

    Näituse kuraator Yana Khanikova: „Näituse nimetus viitab mõistele multiversum, mis tähendab paljude paralleelsete maailmade üheaegset eksisteerimist koos sellega, kus elame meie.“

    „Multiversum“ oli kolmas näitus Eesti Lavastuskunstnike Liidu näitusesarjast „1:10“. Näituse teema on innovatsioon teatrikostüümis. Näitusel osalesid oma töödega lavastuskunstnikud Eugen Tamberg, Rosita Raud, Inga Vares, Tuulikki Tolli, Laura Kõiv, Liina Tepand, Kersti Prosa, Kristi Leppik, Yana Khanikova, Ann Lumiste ja moekunstnik Kairi Getman.

    Näituse põhifookuses oli sisu ja vormi koosmõju muusikaga, eksperimenteerimine uuenduslike ideede ja materjalidega. Galerii ruum näituse korraldamiskohana pakkus teatrikunstnikele teatud vabadust ning võimaldas läheneda tööle kostüümidega mõnevõrra teisest rakursist, kuna teatrietenduse jaoks kostüüme luues arvestavad kunstnikud paljude selliste teguritega nagu lavastaja nägemus, näitlejate võimalus etenduse ajal takistamatult liikuda ning kostüümide kiire vahetamine vastavalt muutuvatele stseenidele. Näituse eesmärk oli uurida vormi ja sisu dialoogi ning vaadata, mis sellest välja tuleb: kas vastasseis, kokkupõrge, vastastikune täiendamine või midagi muud.

    Osalevad kunstnikud: Eugen Tamberg, Rosita Raud, Inga Vares, Tuulikki Tolli, Laura Kõiv, Liina Tepand, Kersti Prosa, Kristi Leppik, Yana Khanikova, Ann Lumiste, Kairi Getman
    Helilooja: Markus Robam
    Valguskujundus: Mait Visnapuu
    Näituse kuraator: Yana Khanikova

     

    Siit leiate näitusest tehtud fotode galerii!

    Täname toetuse eest Eesti Kultuurkapitali, Eesti Kunstnike Liitu, ArtDepoo galeriid ja Eesti Teatri- ja Muusikamuuseumit.